Reţinuţi pentru înşelăciuni pe bursa de capital! Prejudiciul este de peste 4 milioane de lei

0
250

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.– S.T. Piteşti, cercetează doi bărbaţi bănuiți că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 4.000.000 de lei, prin infracţiuni economice pe bursa de capital.

Cei doi au fost reținuți.

La data de 30 august, ca urmare a cercetărilor efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, doi bărbaţi, de 28, respectiv 30 de ani, din municipiul Bucureşti, au fost reținuți.

Cei în cauză sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani, manipulare a pieţei de capital, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals informatic şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Astfel, din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 – 2012, în calitate de agenţi delegaţi (brokeri), bărbații ar fi efectuat tranzacţii pe bursă prin procedee fictive şi ar fi indus în eroare mai multe persoane cărora le-au tranzacţionat acţiunile fără ştirea lor, folosind ordine de tranzacţionare contrafăcute.

Ulterior aceștia ar fi folosit sumele obţinute din tranzacţionarea ilicită a acţiunilor pentru a cumpăra acţiuni la un preţ supraevaluat din portofoliul propriu, obţinând un folos material injust şi aducând prejudicii persoanelor reprezentate.

Astfel, cei în cauză ar fi cauzat mai multor persoane un prejudiciu total de 4.364.451 de lei.

Cei doi urmează a fi prezentaţi Tribunalului Argeş, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here