Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au reţinut doi bărbaţi de 33 de ani, din Mioveni şi, respectiv 28 de ani, cetăţean bielorus, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacereaşi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regm vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

În cursul serii de 27 martie a.c., o patrulă mixtă, formată din poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, a depistat în flagrant, pe raza comunei Bascov, patru persoane care descărcau cutii, dintr-o semiremorcă a unui ansamblu auto, într-o autoutilitară.

La vederea echipajului, trei dintre cele patru persoane au încercat să se sustragă fugind, iar una dintre acestea s-a supus somaţiilor poliţiştilor, rămânând pe loc.

Cele trei persoane care s-au sustras au fost urmărite de forţele de ordine, una dintre ele fiind prinsă şi imobilizată.

Din cercetări s-a stabilit că în cele două autovehicule se aflau 148 de baxuri de ţigări fără timbru, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

Comments

comments