Reţetele de sănătate ale Arhiepiscopului Calinic: Şase crime împotriva sănătăţii

ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, vrea să ne ajute să ne îmbunătăţim stilul de viaţă zilnic. Şi asta deoarece cei mai mulți dintre noi nu înțeleg ce este cu adevărat bun pentru organismul nostru și sunt adesea, manipulați cu ușurință de mass-media”, cum se întâmplă adesea, iar noi știm foarte bine aceasta.

ÎPS Calinic: “Este absolut necesar să știm, ce anume subminează sănătatea noastră zilnică. După multele cercetări și studii efectuate pe cei 300.000 de persoane-pacienți, Dr. Hiromi Shinya ne arată cele șase crime împotriva sănătății!

I. Toxinele din carne produc celule canceroase:

Fiecare celulă conține ADN (acid dezoxiribonucleic), o substanță chimică în care sunt codificate forma și funcțiile corpului. Reziduurile toxice ale digestiei alimentelor bogate în grăsimi și proteine pot distruge ADN-ul, iar celulele pot deveni canceroase. Celulele canceroase încep să se multiplice după un program propriu. Sângele nostru conține celule roșii, celule albe și limfocite. Celulele albe și limfocitele atacă inamicii, cum ar fi bacteriile și virusurile, distrugându-le și neutralizându-le. Atunci când aceste celule sunt distruse, prima linie de apărare a organismului nu va mai funcționa, rezultatul probabil fiind infecțiile și apariția de celule anormale, canceroase.

II. Proteinele pot cauza reacții alergice:

Proteinele trebuie să intre în fluxul sanguin prin pereții intestinului subțire, ca fiind substanțe străine, aceasta întâmplându-se la copii mici ”Corpul reacționează la introducerea unei substanțe străine prin crearea unei reacții alergice. Acest tip de alergie la proteine este, în principal, rezultatul consumului de lapte sau ouă”・ de aici ajungându-se la dermatită atropică, erupții și boli ca și colita ulcerativă și boala Crohn.

III. Proteinele în exces solicită ficatul și rinichii:

Dacă ne ghiftuim, nemâncând ordonat, la anumite ore fixe, ca la ceas, atunci proteinele în surplus din organism trebuie să fie descompuse și eliminate prin urină, ceea ce creează o sarcină imensă asupra ficatului și rinichilor, care încep să fabrice nisip și pietre, iar acestea ne dau de lucru, făcându-ne viața insuportabilă.

IV. Volumul mare de proteine produce deficiență de calciu și duce la osteoporoză:

Laboratorul uman este atât de bine pus la punct în funcțiunile lui, încât orice depășire a limitelor normale în alimentația zilnică, aduce organismului o gravă tulburare și amenințare a organismului. Spre exemplu: ”Atunci când sunt create cantități mari de aminoacizi, sângele devine acid și are nevoie de calciu pentru a-l neutraliza. Astfel, un consum exagerat de proteine conduce la pierderi de calciu…”

În organismul nostru, Dumnezeu Creatorul a pus totul în ordine, toate funcțiunile organelor să răspundă corect la comenzile din creier. Drept exemplu, dacă din cauza abuzului de alimentație dezordonată, fosforul și calciu, fiind produși în cantități mult mai mari, vor crea legături chimice, producând fosfat de calciu, iar corpul neputând ”拌bsorbi acest compus, care va fi eliminat, prin excreție, mărind în acest mod deficitul de calciu și făcând corpul pasibil de osteoporoză.”・

Dacă urmărim statisticile mondiale, vom vedea de bună seamă, că persoanele din țările cu alimentații bogate în proteine animale, suferă de osteoporoză, oasele poroase sunt rezultatul lipsei de calciu în organism.

V. Proteinele în exces pot conduce la pierderea energiei:

Noi uităm adesea, că după ce mâncăm –・și de ne-am aduce aminte înainte de a mânca –・prin ingurgitarea unor cantități mari de alimente, pentru digerarea hranei este nevoie de cantități mari de energie: ”抉roteinele în exces nu sunt metabolizate și deci, nu sunt absorbite, ceea ce produce putrefacție în intestine și producția de elemente secundare toxice. Când se folosește foarte multă energie, o cantitate mare de radicali liberi va fi creată. Radicali liberi sunt responsabili pentru procesul de îmbătrânire, pentru cancer, boli cardiace și arteroscleroză.”・
Iată unde duce lipsa de măsură!

VI. Proteinele în exces pot contribui la sindromul deficitului de atenție la copii:

În ultimii ani se constată, după studiile efectuate, o creștere îngrijorătoare a cazurilor de deficit de atenție la copii – ADHD –・și de izbucniri de mânie. Pentru ușurarea pregătirii meselor acasă, în familie, există o tendință ”挾ronunțată în rândul copiilor de a consuma cantități mari de alimente cu înalt grad de prelucrare, fie acasă, fie la școală. Aceste alimente nu numai că au aditivi, dar au tendința de a mări aciditatea corpului. Proteinele animale și zahărul rafinat sunt și ele consumate în cantități mari, în timp ce legumele sunt adesea evitate. Proteinele animale și zahărul, necesită cantități sporite de calciu și magneziu, conducând la o deficiență de calciu. Iar deficiența de calciu va irita sistemul nervos, contribuind la irascibilitate.”・

Când eram prunc, mâncam permanent zahăr cu smântână și aveam o stare de bătăuș, doar gustând pentru a-i afla gustul. Cât despre starea intermediară de a servi ”împăcarea” prin împărțirea de palme egale, să fie exclusă cu desăvârșire din relațiile interumane!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.