Rețetă: Tocană muntenească

1,088 views

Ingrediente: 3-4 cartofi, 500 g. carne de porc, 2 morcovi, 2 ardei grași, 100 g. ciuperci, 2 cepe mari, sare și piper dupa gust, untură.

Mod de preparare: Carnea se taie cubulețe, se condimentează cu sare și piper, apoi se rumeneste în 3-4 linguri de untură.

Se taie legumele folosind robotul de bucatarie Heinner: morcovii se taie cubulețe, iar ardeii în felii (Julienne); ceapa se toacă mărunt, ciupercile se curăță, se spală și se taie felii.

Se adaugă legumele peste carne și se țin la foc mediu timp de 5-7 minute, până se înmoaie puțin.

Apoi se acoperă cu apă și se lasă pe foc până sunt aproape fierte legumele.

Se adaugă cartofii tăiați cubulețe și se acoperă cu capac. Se fierbe totul până se înmoaie cartofii și sosul scade. Se condimentează după gust.

Mod de servire: Se servește cu pătrunjel verde tocat și mămăliguță din mălai Gold Maya.

Rețeta “Tocană muntenească” este folosită în Muntenia și preparată la restaurantul cu specific românesc Casa Oprescu, în cadrul Campaniei “Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI