Rețetă românească: Gulaș ardelenesc

620 views

Ingrediente (1 porție):

100 g. pulpă de vită
50 g. carnați afumați
50 g. ceapă
puțin ulei pt. prăjit
mălai
15 g. ardei gras roșu
2 g. usturoi măcinat
1 g. chimen măcinat
1 g. boia de ardei roșu
1 g. pastă de ardei
1 foaie de dafin
100 g. cartofi
3 g. concentrat vită
10 ml. vin roșu

Mod de preparare:

Se incinge oala de inox cu fundul dublu până devine foarte fierbinte.

Se pune ulei Arpis și imediat se adaugă carnea tăiată cuburi. Se călește carnea până își schimbă culoarea. apoi se adaugă ceapa tăiată cuburi mari.

Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă ardeiul gras tăiat tot bucăți mai mari, concentratul de vită cu chimen și pasta de ardei Ferma noastră.

Dupa 4-6 min se adaugă boia dulce călind puțin și se stinge cu vin rosu. Se condimentează cu piper măcinat și foi de dafin.

Se lasă la fiert până scade vinul și se adaugă baza de legume până acoperă carnea.

În timp ce fierbe la foc mediu se reumple cu bază până carnea devine moale și fragedă. Se adaugă cartofii tăiați cuburi mari și baza de legume până acoperă toata compoziția.

Se servește cu mămăliguță.

Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa și Ferma noastră. În decembrie, promovăm bucătăria românească iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden.

 

Comments

comments