Reteta “Mâncare de limbă cu praz și măsline” este folosită în Oltenia și preparată la restaurantul Celebration Garden, în cadrul Campaniei “Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Ingrediente: 300 g limbă de porc; 1 ceapă mare; 2 fire de praz; 300 g măsline; 2-3 linguri de pastă de tomate; condimente, ulei.

Mod de preparare: Limba se pune la fiert impreună cu condimentele. Dupa fierbere se toacă mărunt și se îndepartează toate pielițele.

Separat, se călește ceapa tocată mărunt. Se adaugă măslinele și se țin câteva minute la călit. Apoi se adaugă prazul tocat rondele. Întregul amestec se lasă la foc mic până se înmoaie și prazul.

La sfârșit, se adaugă apa în care a fiert limba, astfel încât să fie acoperite toate ingredientele și se lasă să fiarbă la foc mic. Apoi se adaugă limba tăiată bucăți și se lasă la fiert în continuare. Spre finalul procesului de fierbere se adauga bulion.

Pentru o savoare mai intensă, mâncarea de limbă cu praz și măsline se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se asezonează cu sare și piper.

Mod de servire: Se servește cu pâine cu cartofi preparată din făină albă Gold Maya.

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. In noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI