Reţetă: Mușchi de vită Wellington

1,148 views

Rețetă filmată și preparată în cadrul campaniei de educație culinară “Atelierul de gusturi”, inițiată de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.

Ingrediente
500 g. Muschi de vită
4 buc. Ciuperci negre
Rozmarin
1 ceapă roșie medie
Sare grunjoasă
150 g. bacon
Piper mozaic
Muștar
½ pachet Aluat de foietaj
50 g. Parmezan
2 linguri Ulei
15 g. unt
Nuci caju
1 ou

Mod de preparare
Se taie muschiul de vită în 3 bucăți. Se presară masa de lucru cu sare grunjoasă, piper mozaic și rozmarin tăiat mărunt. Se trece mușchiul prin condimente și se pune la prăjit în ulei și unt topit. Se prăjește muschiul până se rumenește.
Pentru umplutură, ceapa roșie se taie, se călește în ulei, se adaugă ciuperci negre tăiate cubulețe, unt, bacon, se lasă la călit, apoi se toacă totul.
Aluatul de foietaj se întinde pe masă, se adaugă umplutura, se rade parmezan, apoi se presară nuci caju. Se adaugă mușchiul rumenit și uns cu muștar și se învelește în aluat. Se înțeapă aluatul cu o furculiță și se unge cu gălbenuș de ou. Se presară chimen și sare grunjoasă, apoi se lasă la cuptor 25 minute.

Despre “Atelierul de Gusturi
Programul educațional culinar este inițiat și derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitățile programului vor cuprinde filmarea și prezentarea online a 100 de retete. Proiectul se desfășoară în perioada octombrie 2016 – septembrie 2017, cu sprijinul următorilor parteneri media (televiziuni, publicaţii tipărite şi online, bloguri): Alege.tv, Cefacemimi?,  Coolinaria, Dacic Cool, Diferente si Esente, Fabrica de carne, Fabrica de lapte, Graiul Maramuresului, Infoaliment, Infoest, La Bucatarie, Magazin Salajean, Mujer, Retetele Marianei, Satmareanul, stiridinbanat.ro, Timisoara Express, Universul Argesean, Ziarul Actualitatea, Ziua de Constanta.
Detalii despre program pot fi găsite pe www.atelieruldegusturi.ro, pe blogul www.atelieruldegusturi.wordpress.com, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/atelieruldegusturi și pe canalul Youtube .

Comments

comments

DISTRIBUIȚI