Ingrediente: 500 g. carne de pasăre, 200 g. ceapă, 100 g. untură, 2 ouă, sare, piper, 12 roșii de mărimi apropiate, 600 g. sos de roșii, 100 g. smântâna.
Mod de preparare: Rosiile se decupează și li se scoate miezul, apoi se așează tăietura in jos ca să se scurgă.
Se umple fiecare roșie cu compoziția preparată conform rețetei de mai jos și se aseaza intr-o tavă unsă cu ulei.
Se introduc in cuptor, la foc potrivit și se țin până se rumenesc pe deasupra.
Mod de preparare umplutură: Carnea de pasăre taiată în bucăți mici se călește puțin în untură sau ulei împreună cu ceapa tăiată mărunt. După ce se răcește, se trece prin mașina de tocat. Se adaugă sare, piper măcinat, ouă, o felie de pâine si se amestecă totul bine.
Mod de servire: Se servesc cu sos tomat (în care se poate adăuga miezul de la roșiile scobite). Sosul se mai fierbe cu miezul de rosii 15-20 minute, după care se strecoară. La masă se servește fie sosul separat, fie turnat peste roșii impreună cu smântâna.