Reţeta “Cotlet de porc cu mămăliguță și cartofi” este folosită în satele din Moldova de peste Prut, fiind (probabil) împrumutată din bucătăria georgiană și adaptată la bucătăria tradițională moldovenească. Rețeta a fost preparată la Crama Moldovița, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Ingrediente:

1 cotlet de porc;   

 ciuperci;

ceapă;

ulei;

smântână dulce;

malai Gold Maya,   

 piper,

sare.

Mod de preparare cotlet:

Cotletul se frige pe grătar timp de 20 de minute.

Mod de preparare sos:

Se călesc ceapa și ciupercile în ulei. Se adaugă smântâna dulce. Se pune piper și sare după gust.

Se servește alaturi de cartofi cu rozmarin și mămăliguță din mălai Gold Maya.

Secretul bucătarului: La prepararea rețetei acasă, rețeta se poate prepara folosind, în loc de grătar, o tigaie și puțin ulei.

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. In octombrie, Crama Moldovița este restaurantul partener al proiectului.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI