Reţeta italiană ”Platou din fructe de mare cu biban” a fost oferită şi preparată de Bellini Tineretului şi poate fi degustată zilnic la restaurantul cu specific italian din Bulevardul Gheorghe Șincai, nr. 2-4,  Sector 4, București.

Ingrediente: 200 g. file de pește (Lup de mare/ Biban de mare); amestec din fructe de mare (Midii, Creveți curățați și scoici verzi); sos de roșii; roșii cherry; chilli; măsline kalamata; busuioc;    coriandru; lime.

Mod de preparare: File-ul de pește se prăjește câte 2 minute pe fiecare parte și se scoate pe o farfurie.

Creveții se curăță, iar lămâia verde se taie în sferturi.

Apoi amestecul de fructe de mare se călește în unt împreună cu măslinele, roșiile cherry și condimentele. Se stinge cu vin alb, sec.

Se adaugă file-ul de pește și sos de roșii.

Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015. În luna februarie promovăm bucătăria italiană, iar restaurantul partener al proiectului este Bellini Tineretului.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI