Rețetă de post: Vinete la cuptor cu roşii şi usturoi

Între 15 noiembrie şi 25 decembrie are loc Postul Crăciunului. 40 de zile în care se ţine post, aşa că vă puteţi da seama că nu este o misiune prea uşoară. Însă, în acelaşi timp, acest lung post este şi o ocazie de a consuma mâncăruri cât mai sănătoase şi de a face o cura de detoxifiere.

Ingrediente: 3 vinete; 4 roșii; 3 cepe; 1 morcov; 2 ardei grași; 1 țelină mică; usturoi; cimbru, busuioc, oregano; făină; ulei; sare.

Preparare: Se taie vinetele rondele, se presară sare peste ele, se trec prin făină și se pră­jesc în ulei. Ceapa se toacă mărunt și se călește, apoi se adaugă rădăcinoasele tăiate felii (telina şi morcovul), ardeii tocați cubulețe și se înăbușă câteva minute. Într-un vas de yena cu puțin ulei, se așază un rând de vinete, legume, usturoi, verdeață, sare, roșii felii sau sos de roșii și condimente (cimbru, busuioc, oregano), după care se introduc la cuptor. Poftă bună! (sursa: ziarullumina.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here