Ingrediente pentru 1 burger

·    200 g. Antricot de vita
·    3 g. Usturoi granulat
·    5 g. nucsoara
·    10 g. sare
·    10 g. piper
·    1 lingurita sos Worchester
·    1 lingurita sos chilly
·    1 lingura sos Gama
·    3 linguri sos Gorgonzzola
·    10 g. Bacon (2 felii)
·    20 g. ceapa rosie
·    1 felie rosie
·    30 g. castravete murat
·    5 g. rucola
·    10 g. nuca

Ingrediente pentru 1 chifla

·    40 g. faina neagra
·    40 g faina integrala
·    1 g. drojdie uscata
·    6 g. zahar
·    2 g. sare
·    45 ml. Lapte
·    7 ml. Ulei de masline

Pentru uns 1 chifla  
·    1 galbenus de ou
·    putina miere
·    1 lingurita de lapte
·    Un varf de lingurita susan+sare pentru ornat chifla

Mod de preparare

Se trece antricotul de vita prin masina de tocat carne, apoi se condimenteaza carnea cu usturoi, nucsoara si piper. Se amesteca apoi cu sare si cu cele 4 sosuri (Worcester, Chilly, Gama si Gorgonzzola). Se pune carnea intr-o forma pentru a o modela si se aseaza pe gratar.

Intre timp, se pregateste aluatul de chifle in felul urmator: faina neagra si faina integrala se amesteca intr-un castron, cu zaharul, drojdia si sarea. Se adauga laptele caldut, se framanta bine, se adauga uleiul de masline, apoi se acopra castronul cu folie alimentara si se lasa la dospit la caldura, timp de 40 de minute. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se formeaza chiflele si se ung cu un amestec alcatuit din galbenus de ou, lapte si miere. Pe fiecare chifla se presara susan si se pun la cuptor la o temperatura medie (180-200°), timp de 30 minute.

Pe gratar, alaturi de carnea de vita, se aseaza cele 2 felii de bacon si ceapa rosie. Se pune 2-3 minute pe gratar si chifla taiata in jumatati. Apoi se unge fiecare jumatate de chifla cu sos Gama, si, respectiv, cu crema Gorgonzzola, adauga rucola si o felie de rosie. Carnea prajita pe gratar se unge cu crema gorgonzola, se pun feliile de bacon, inelele de ceapa rosie si castravetele murat. Peste jumatatea unsa cu crema gorgonzola se adauga miezul de nuca si se formeaza burgerul.

Comments

comments