Restricţii de trafic pe zona de nord a Piteștiului pentru lucrări la noul centru comercial

Traficul rutier din zona sensului giratoriu de la Shopping Park Pitești – Leroy Merlin, în zona de nord a orașului (Bulevardul Nicolae Bălcescu), se menține îngreunat în perioada 12 iunie – 19 iunie 2024, anunță Primăria PItești!
Dezvoltatorul S7 Pitești Property & Mitiska REIM pune în aplicare una dintre cele două Hotărâri de Consiliu Local, prin care a fost aprobată, pe de o parte, modernizarea pe cheltuială proprie atât a unui loc de joacă pentru copii de 226 de metri pătrați, cât și modernizarea zonei prin care se face accesul la noul mall – acces rutier cu sens giratoriu, marcaje rutiere, spații carosabile, pietonale, trotuare și spații verzi.
Până în acest moment, domeniul public a fost afectat în mică măsură; însă, pentru finalizarea lucrărilor, vor fi instituite o serie de restricții asupra traficului rutier.
În cadrul ultimei întâlniri de lucru, de astăzi, 12 iunie 2024, inițiată de primarul Cristian Gentea, între constructori, Direcția Tehnică și Poliția Locală, s-au stabilit măsuri care să îmbunătățească condițiile de rulare a traficului în zona în care se lucrează la proiecte.
Astfel:
– Perioada de disconfort pentru conducătorii auto se reduce de la 18 zile la 8 zile, până miercuri, 19 iunie;
– Etapa de lucru între 12-14 iunie va aduce cel mai mare disconfort în trafic, deoarece se pregătește infrastructura pentru asfaltare: se va circula conform restricțiilor actuale, pe o singură bandă pe ambele sensuri;
– În 15 iunie urmează etapa de asfaltare, iar o parte din restricții vor fi ridicate – fluxul de ieșire din oraș se va asigura pe două benzi, fluxul de intrare în oraș rămâne blocat pe cele două sensuri;
– În perioada 15 iunie – 19 iunie 2024, parcările rezidențiale de la Bulevardul Nicolae Bălcescu, aferente blocului S1A, vor fi inutilizabile de către locatari;
– În perioada 12 – 19 iunie 2024, virajul la stânga de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu pe strada Plopilor este interzis, circulația urmând să se desfășoare exclusiv pe intrarea Nicolae Bălcescu și strada Nicolae Cernescu;
– Echipajele de Poliție Locală vor supraveghea traficul în zona sensului giratoriu de la Dedeman;
– Rutele ocolitoare pentru zona afectată de lucrările de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu sunt: autostrada A1 sau strada Depozitelor, podul de la Matrițe peste râul Argeș.
Toate aceste lucrări sunt avizate de Poliția Municipiului Pitești, Biroul Rutier – Aviz nr. 2017808/26.02.2024 pentru perioada 26.03.2024 – 15.05.2024 și 2019438/07.06.2024 pentru perioada 15.05.2024 – 30.06.2024. Există, de asemenea, Acordul Administrației Domeniului Public.
Investitorii și constructorul își cer scuze pentru disconfortul creat prin lipsa unei bune comunicări în spațiul public și dau asigurări că lucrările nu vor depăși termenele negociate cu municipalitatea. Este de menționat că aceste lucrări sunt benefice municipiului Pitești, care va beneficia de infrastructură și sistematizare de transport modernizată de un partener privat.

Ședința de lucru din această dimineață cu echipa care gestionează desfășurarea lucrărilor la sensul giratoiu de la Leroy Merlin a fost una în care am stabilit câteva măsuri foarte clare: în 8 zile, nu în 18, constructorul va termina lucrarea începută! Nu le pot reproșa decât lipsa de comunicare, cea care a condus la blocarea traficului în zona de Nord a Piteștiului, în cea mai încărcată perioadă a sezonului!Proiectele investitorilor privați, aprobate de Consiliul Local, vin, într-adevăr să ajute orașul prin infrastuctură modernizată, însă momentul ales pentru ultimele etape ale lucrărilor a fost unul nefericit, și necomunicat!Puteam face această modernizare după încheierea anului școlar și scăderea traficului!Fac apel la cetățenii piteșteni să circule, atât cât se poate, pe rute ocolitoare, sau să își mărească atenția în traficul îngreunat până în 19 iunie!Și pentru că primarul este de vină pentru tot ce nu funcționează cum am dori, îmi cer, sincer, scuze pentru disconfortul creat!” a declarat primarul Cristian Gentea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.