Comandantul adjunct al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, colonelul Ion Popescu, a anunţat oficial că un cunoscut restaurant din Pitești a fost închis, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incediu.

Restaurantul în cauză este Capitol, situat în Trivale, pe Calea Drăgăşani. Cele patru saloane ale acestuia au fost închise pentru că nu aveau autorizaţie de securitate la incendii şi căile de evacuare nu erau dimensionate corespunzător normelor în vigoare raportat la capacitatea lor.
Până ce nu va reuşi să obţină autorizaţiile cerute de lege, restaurantul va rămâne închis. Pentru că la acest moment există foarte multe solicitări în acest sens iar inspectorii ISU sunt ocupaţi, acest lucru ar putea dura destul de mult timp.
„Pe lângă acest agent economic am mai făcut verificări la alte 4 restaurante. Am dat amenzi totale în valoare de 260.000 de lei, în special deoarece au fost făcute modificări constructive fără aviz. Pe 9 noiembrie am început controale la unităţile de comerţ şi turism iar acestea vor continua. Avem 608 obiective de verificat în tot judeţul”, a declarat colonelul Ion Popescu.
În continuare, a anunţat reprezentantul ISU, activitățile de control se vor desfășura  inclusiv sâmbăta și duminica, până la epuizarea tuturor obiectivelor. Echipele de control sunt echipe mixte, formate din reprezentanți ai ISU, IPJ, IJJ, ITM și, în funcție de cerințe, și de la alte instituții cu atribuții în domeniul de control.

FOTO: alexpopa.ro

Comments

comments