www.catalincimpan.ro

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, referitor la redeschiderea restaurantelor de la 1 iunie, că vor putea funcționa la capacitate maximă, însă doar cu persoane vaccinate. Acestea vor fi verificate dacă sunt vaccinate prin intermediul unei aplicații în care se introduce CNP-ul.

„Sunt mai multe elemente acolo. Deocamdată este o propunere pe care o discutăm în Comitetul interministerial. Vom avea soluții de la INSP. S-ar putea să existe și acele aplicații… Astăzi, știm foarte bine că se poate verifica dacă persoana este vaccinată prin aplicația pe care o avem prin introducerea CNP-ului. Deci se poate verifica foarte ușor. Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții. Să vedem care va fi forma pe care o vom avea acceptată în Comitetul interministerial pentru redeschiderea restaurantelor.

Încercăm să avem 5 milioane de persoane vaccinate ca să putem avansa relaxarea. Singura soluție e vaccinarea. Nu există altă soluție. În acest moment, avem vaccin, nu se mai stă la coadă. De mâine ne putem vaccina fără programare. Nu mai avem nicio scuză să nu ne vaccinăm pentru a ne relua viața dinainte de pandemie.

Trebuie să ne gândim că putem merge la concerte, la restaurante, că putem să călătorim. Revenim la viața normală, nu vom mai avea nevoie de declarație pe proprie răspundere. Asta trebuie să fie motivația. Vrem să revenim la normalitate, să nu mai vorbim de discriminare. Trebuie să ne vaccinăm cu toții. Faptul că există un certificat verde asta arată, că sunt beneficii pentru cei vaccinați. Nu există altă soluție, trebuie să ne vaccinăm”, a declarat Florin Cîțu după întâlnirea cu reprezentanții din industria HoReCa.

Comments

comments