Restaurantele și magazinele nu se vor mai închide la 22:00

Ministrul Sănătăţii a declarat, la emisiunea Punctul Culminant de la România TV, că unele restricţii vor fi ridicate înainte de expirarea actualei stări de alertă. Astfel, s-ar putea renunța mai devreme la restricțiile referitoare la închiderea restaurantelor și magazinelor la ora 22.00.

Cred că peste încă o săptămână o sa intrăm în faza de descreştere, va urma o săptămână de scădere constantă o săptămână şi, cam la două săptămâni de la acest debut de scădere a cazurilor, va începe şi scăderea cazurilor la ATI, cu precizarea că este posibilă o presiune mai mare pe spitale în oraşele cu incidenţă mare. În conlcuzie, cam într-o lună vom intra şi noi în scenariile pe care le vedem acum în alte ţări”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit romaniatv.net

Rafila a precizat că multe dintre restricţii vor fi relaxate mai devreme: „S-ar putea să renunţăm mai devreme la restricţiile referitoare la închiderea restaurantelor şi a magazinelor la ora 22.00. Sincer vă spun, măsura de închidere a diverselor tipuri de activităţi a fost legată de o grijă căa o activitate prelungită face ca interacțiunile umane să fie şi ele prelungite şi corelate cu creșterea transmiterii„, a spus ministrul Sănătăţii. „Măsura nu a fost românească, ci peste tot există această restricţie cu limitarea orelor”, adăugând că într-o lună se va discuta de ridicarea majorităţii restricţiilor în România. (foto ilustrativ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.