www.catalincimpan.ro

Premierul Florin Cîţu a anunţat că este în discuţii cu reprezentanţii din domeniul HoReCa pentru ca restaurantele care au tot personalul vaccinat împotriva COVID-19 să aibă un “statut special”. Aceste localuri ar putea rămâne deschise chiar şi atunci când rata de infectare creşte într-o localitate.

„Am avut discuţii şi cu restauratele pentru că au fost lovite în această perioadă, cel mai mult restauratele în această perioadă de criză, din păcate. Pentru restaurate am propus, discutăm, nu este o decizie luată, dar discutăm ca dacă îşi vaccinează tot personalul (…) să fie deschişi tot timpul, să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Deci poţi fi deschis poate cu 50% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă, creşte, scade rata de incidenţă, se închide. Să nu mai fie dacă are tot personalul din acea unitate vaccinat”, a anunţat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24.

Premierul e convins că şi marile companii din România vor face demersuri în vederea imunizării personalului, pentru ca în acest fel să nu existe sincope în procesul de producţie din cauza posibilelor focare de COVID-19. (foto ilustrativ)

Comments

comments