Reprezentanţi ai Avicola Călăraşi au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, pentru evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat, într-un dosar în care prejudiciul este de peste 7 milioane de lei. Procurorii au pus sechestru pe mai multe imobile ale societăţii şi pe conturile bancare ale Avicola Călăraşi pentru acoperirea prejudiciului.

Iată și comunicatul DNA: ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
DAHER ORLANDO EMIL și DAHER HANNA, la data faptelor reprezentanți ai S.C. Avicola Călărași S.A., pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– evaziune fiscală în forma evidențierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în formă continuată,
– constituirea unui grup infracțional organizat,

S.C. AVICOLA Călărași S.A., pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în forma evidențierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în formă continuată,

MOUBARAK MAHMOUD SLEIMAN, SILEANU ANDREI (aflat în stare de detenție în altă cauză), RAICU DANIEL MARIAN și ALZAID ABDULMOUNIM pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în forma evidențierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în formă continuată,

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2010, inculpatul Moubarak Mahmoud Sleiman și alte persoane, în calitate de administratori ai mai multor societăți comerciale, au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii mai multor infracțiuni de evaziune fiscală, la care au aderat ulterior și inculpații Daher Orlando Emil și Daher Hanna. Aceștia din urmă, în calitate de reprezentanți ai S.C. Avicola Călărași S.A., au fost de acord să utilizeze atât societățile comerciale controlate de Moubarak Mahmoud Sleiman cât și infrastructura de transport și cea bancară pusă la punct anterior, în vederea sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

În acest context, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, reprezentanții S.C. Avicola Călărași S.A au evidențiat în documentele contabile operațiuni comerciale intracomunitare fictive, prin folosirea unor circuite economice deja formate și societăți comerciale coordonate de membrii grupului, totul având ca scop deducerea ilegală a T.V.A.. Prejudiciul total cauzat bugetului statului se ridică la 7.305.211 lei, sumă cu care A.N.A.F. s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile și asupra sumelor de bani deținute în conturile bancare de către SC Avicola Călărași SA, până la concurența sumei de la 7.305.211,10 lei.

Inculpații Moubarak Mahmoud Sleiman, Raicu Daniel Marian și Alzaid Abdulmounim au mai fost trimiși în judecată în alte dosare pentru infracțiuni similare (vezi comunicate nr. 1572/VIII/3 din 23 decembrie 2016 şi nr. 4/VIII/3 din 4 ianuarie 2016 )

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Călărași cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”.

Comments

comments