Renault Group și Vitesco Technologies se asociază pentru a dezvolta electronica de putere a motorizărilor electrice și hibride

Renault Group, actor major al industriei auto și Vitesco Technologies, companie lider în domeniul tehnologiilor de transmisie moderne și a soluțiilor de electrificare, au anunțat semnarea unui parteneriat strategic vizând dezvoltarea în comun și producția de sisteme de electronică de putere într-un așa numit « One Box », pentru grupuri motopropulsoare electrice și hibride.

În cadrul acestui acord, cei doi parteneri își vor uni forțele, contribuind prin expertiza și experiența lor la dezvoltarea în comun a unui concept de electronică de putere unic pe piață. Renault Group va oferi expertiza sa în domeniul electric și hibrid în timp ce Vitesco Technologies va oferi tehnologiile și procesele sale „best in class”.

Obiectivul este de a crea o unitate electronică esențială care include toate componentele într-un singur ansamblu: transformatorul DC-DC1, încărcătorul de bord OBC2 și invertorul3. Echipele Renault Group și Vitesco Technologies vor defini produsele și procesele de asamblare ale acestui «One Box» folosind cele mai noi tehnologii de vârf pentru a asigura cel mai bun nivel de competitivitate în termeni de randament și de cost.

Conceptul «One Box» se remarcă prin caracterul său compact (ocupând un volum cu 45 % mai mic) și prin greutatea scăzută, ceea ce va permite ca viitoarele vehicule Renault să ofere mai mult spațiu interior și un confort sporit. Configurațiile și asamblarea diferitelor componente de bază vor fi adaptate pentru tipurile de motoare electrice și hibride. Echipele de dezvoltare ale platformei își vor avea sediul în orașul Toulouse.

Acest «One Box» urmează să echipeze vehiculele electrice și hibride de înaltă tensiune ale gamei Renault începând din 2026. Obiectivul vizat de Renault Group este ca producția sistemului să se realizeze în Franța pentru vehiculele 100% electrice. Cu acest nou parteneriat, Renault Group își extinde controlul asupra lanțului de valoare electric integrând acest sistem compact unic de electronică de putere.

În cadrul acestui parteneriat, Renault Group va încheia cu Vitesco Technologies un contract pe mai mulți ani prin care compania germană va furniza electronica de putere pentru vehiculele hibride ale Renault. În plus, Vitesco Technologies va furniza Renault Group un „High Voltage Box”, care va combina transformatorul DC/DC și încărcătorul, pentru vehiculele electrice cu baterie începând din 2025.

«Suntem încântați să intrăm azi într-o nouă etapă a colaborării cu Vitesco Technologies, partener de lungă durată al Renault Group în domeniul vehiculelor electrice, a cărui expertiză în domeniul electronicii de putere este recunoscută pe plan mondial. Împreună, vom concepe și vom dezvolta un « One Box » unic pe piață, care ne va oferi un real avantaj competitiv. Acest parteneriat strategic ne permite să ne consolidăm prezența în întreg lanțul de valoare al vehiculelor electrice și răspunde, totodată, dorinței noastre ca toate etapele de dezvoltare tehnologică și de industrializare în acest domeniu să se deruleze în Franța». – Gilles Le Borgne, Director de Inginerie, Renault Group.

Andreas Wolf, CEO Vitesco Technologies, precizează : «Ne bucurăm să încheiem acest parteneriat strategic cu Renault Group, care este unul din cei mai mari constructori de automobile și un pionier în domeniul vehiculelor electrice. Această etapă ne permite să devenim un aliat cheie al Renault Group în domeniul electronicii de putere și în același timp să dăm un nou impuls creșterii noastre în domeniul electrificării.»

1Transformatorul DC-DC este un circuit de electronică de putere care transformă tensiunea înaltă de curent continuu a bateriei pentru a alimenta rețeaua de tensiune joasă de 14V a mașinii.

2Încărcătorul de bord OBC (On Board Charger) este un circuit de putere care permite încărcarea bateriei de tracțiune de înaltă tensiune de la rețeaua electrică.

3Invertorul este un circuit de electronică de putere care gestionează motorul electric cu curent alternativ pornind de la tensiunea continuă a bateriei de tracțiune. Invertorul controlează viteza motorului, tracțiunea și recuperarea de energie în timpul frânării.

Despre Renault Group

Renault Group se află în avangarda unei mobilități care se reinventează. Având o expertiză unică în domeniul electrificării și beneficiind de alianța sa cu Nissan și Mitsubishi Motors, Renault Group se bazează pe complementaritatea celor 5 mărci ale sale – Renault – Dacia – LADA – Alpine și Mobilize – și propune clienților săi soluții de mobilitate durabile și inovatoare. Prezent în peste 130 de țări și având peste 170 000 de salariați, Grupul a vândut 2,7 milioane de vehicule în 2021. Obiectivul său este cel al unei mobilități care să îi apropie pe oameni. Pregătit oricând să facă față provocărilor, atât pe șosea cât și în competiție, Grupul este angajat într-o transformare ambițioasă și generatoare de valoare. Aceasta este centrată asupra dezvoltării de tehnologii și de servicii inedite precum și a unei noi game de vehicule competitive, echilibrate și electrificate. Preocupat de protejarea mediului înconjurător, Renault Group are ambiția de a ajunge la emisii zero de CO2 în Europa în 2040. https://www.renaultgroup.com/.

Despre Vitesco Technologies

Vitesco Technologies Group AG este un furnizor auto de tehnologii de transmisie, cu sediul la Regensburg, în Germania. Compania, care a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 8,3 Miliarde de Euro, are 37.000 de salariați care lucrează în 50 de uzine din lume. Portofoliul de produse cuprinde soluții de electrificare de 48 volți, sisteme electronice de control, senzori și actuatori, precum și soluții pentru tratarea gazelor de eșapament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.