Reprezentanții echipei Renault e.dams, co-proprietarii Alain Prost și Jean-Paul Driot, Jérôme Stoll și Cyril Abiteboul, Președintele și respectiv Directorul General Renault Sport Racing, Gilles Normand în calitate de Director Vehicule Electrice Renault și pilotii, Sébastien Buemi şi Nicolas Prost, au sărbătorit victoria echipei în sezonul 3 al Formulei E, alături de presă şi parteneri, la atelierul Renault la Champs-Elysées.

Cu al treilea titlu consecutiv la constructori, Renault e.dams este singura echipă care a câștigat până în prezent această competiție. Anul trecut, Renault e.dams a obținut un succes dublu, titlul la constructori și titlul la piloți cu Sébastien Buemi. În sezonul 4, Renault e.dams va încerca să obțină din nou o victorie dublă și să rămână neînvinsă într-un campionat din ce în ce mai competitiv.

Cu acestă ocazie, Renault Z.E.17 a fost prezentat de piloții Sébastien Buemi și Nicolas Prost, împreună cu Alain Prost și Jean-Paul Driot. Noul monopost este anul acesta, ca și anul trecut, caracterizat printr-o prezență predominantă a culorii albastre, nuanța simbol pentru Renault și vehiculele sale electrice. Albul este si el prezent, oferind o notă de eleganță, în acord cu identitatea mărcii. O linie orizontală albă reamintește de monopostul de Formula 1 și confirmă coerența imaginii Renault în F1 și FE.

Renault e.dams dorește să mulțumească partenerilor săi (HP, Richard Mille, LEMO și 8Js) pentru susținerea în lupta pentru titlu și operațiunile tehnice. Pentru sezonul 4, echipa este mândră să anunțe un nou parteneriat cu Acronis. “Renault Sport Racing necesită fiabilitate superioară, evoluție constantă și performanță în stocarea datelor, aspecte esențiale în motorsport. Renault Sport Racing are nevoie de cea mai bună tehnologie de pe piață, motiv pentru care a ales soluțiile Acronis Storage și Acronis Backup Cloud, care devin rapid opțiuni preferate de industria auto.”, a spus Serguei Beloussov, CEO și co-fondator al Acronis.

Cyril Abiteboul

„€În ultimii patruzeci de ani, activitatea de a furniza motoare a fost elementul constant al angajamentului Renault în domeniul motorsportului, atât în cursele de Formula 1, cât și acum în cursele de Formula E. Fiind singurul producător implicat în ambele discipline, Renault a dezvoltat multe sinergii între cele două competiții. Mă refer în special la partea tehnică, unde vorbim despre o activitate de inginerie comună. Cred că supremația noastră în Formula E se datorează în mare parte experienței dezvoltate, după apariția sistemelor hibride în 2009, pentru Formula 1. In al patrulea sezon, provocarea pentru Renault va consta în distribuirea echilibrată a resurselor. In timp ce se își va apăra titlul, într-un sezon fără modificări de regulament de ordin tehnic, se va pregăti pentru noile norme care se vor introduce din sezonul 5. Aceste sinergii se reflectă și în imagine: noul model Renault e.dams deja prefigurează evoluția identității noastre în Formula 1 pentru sezonul 2018. Cel mai recent exemplu se referă la sponsorii noștri: Acronis devine partener tehnic global Renault Sport Racing şi va fi prezent acum pe monopostul Renault e.dams. ”

Alain Prost

“Sunt încântat să prezentăm culorile pe care le vom folosi pentru a ne apăra titlul în acest nou sezon. Obiectivul nostru rămâne identic cu cel din ultimii trei ani: câștigarea titlurilor atât la constructori cât şi la piloți. Constatăm că această competiție este din ce în ce mai dificilă. Producătorii mari de mașini s-au alăturat campionatului, dar avem o echipă foarte bună și un parteneriat tehnic foarte puternic cu Renault. De asemenea, avem doi piloți excelenți, care lucrează foarte bine împreună încă de la începutul aventurii noastre, fiind complementari. La toate nivelurile, avem o coeziune reală, de aici si forța echipei. În acest an, motivația noastră este și mai puternică, chiar dacă știm că provocarea va fi mai dificilă.”

Jean-Paul Driot

“Monopostul pentru sezonul 4 oferă un nou impuls echipei noastre Renault e.dams pentru a obține un rezultat cât mai bun în campionat. Cu toate acestea, este necesar, ca în orice tip de cursă, să rămânem umili. Concurența cu cei mai mari producători va fi dificilă, dar dificultatea este forța care ne motivează.”

Gilles Normand

“€Mulțumesc echipei Renault e.dams pentru că ne-a oferit, încă o dată, un spectacol de neuitat în inima orașelor noastre. Silențioase şi cu zero emisii, cursele de Formula E ne amintesc, în primul rând, că vehiculele electrice oferă o plăcere reală de a conduce. Acest nou titlu confirmă leadership-ul mărcii Renault în domeniul electric, atât pe circuit cât și pe șosea. Într-adevăr, în Europa, unul din patru vehicule electrice este Renault, iar ZOE se află în topul acestui segment în creștere rapidă.”

Renault

De la crearea campionatului de Formula E, Renault, datorită experienței sale în domeniul vehiculelor electric şi a istoriei sale în motorsport, este lider în această disciplină, fiind primul producător care s-a angajat şi care a stimulat întregul campionat în sezonul 1. Ca partener tehnic al echipei e.dams și apoi sponsorul principal al echipei franceze, Renault a marcat începutul unui nou campionat de motorsport, reafirmându-și dorința de a se concentra pe inovație și modernitate.

În sezonul 4, regulamentul va rămâne neschimbat, așteptând o evoluție majoră în sezonul 5. Din această perspectivă, Renault lucrează deja la dezvoltarea sistemului de propulsie pentru sezoanele 5-8.

Grupul Renault a fost primul producător european care a lansat în 2012 o gamă completă de vehicule electrice 100%. Astăzi, Renault continuă să domine piața europeană a electricelor: unul din patru vehicule electrice vândute în Europa este Renault.

Renault are o experiență reală în domeniul mobilității electrice, consolidată de poziția de pionier şi lider pe piața vehiculelor electrice. Tehnologiile de ultimă oră dezvoltate de Renault pentru Formula E pot contribui direct sau indirect la optimizarea vehiculelor electrice de serie Renault.

Calendarul Sezonului 4

Anunțul sezonului Formula 2017-2018 confirmă revenirea unei curse de motorsport în Elveția. Noul calendar prezintă 4 noi etape: Santiago, Sao Paulo, Roma și Zurich.
1. Hong Kong, China: 2 decembrie 2017
2. Hong Kong, China: 3 decembrie 2017
3. Marrakech, Moroco: 13 ianuarie 2018
4. Santiago, Chile: 3 februarie 2018
5. Mexico, Mexico: 3 martie 2018
6. Sao Paulo, Brazilia: 17 martie 2018
7. Rome, Italia: 14 aprilie 2018
8. Paris, France: 28 aprilie 2018
9. Berlin, Germania: 19 mai 2018
10. Zurich, Elveția: 10 iunie 2018
11. New York, USA: 14 iulie 2018
12. New York, USA: 15 iulie 2018
13. Montreal, Canada: 28 iulie 2018
14. Montreal, Canada: 29 iulie 2018
̽Toate cursele vor fi confirmate după omologarea circuitelor de către FIA

Nicolas Prost:
“Este întotdeauna o plăcere să descoperi noi orașe. Sunt bucuros să găsesc pe lista anunțată niște circuite precum Hong Kong, Paris, New York sau Montreal. Aștept cu nerăbdare să descopăr noi destinații în America de Sud. Întotdeauna ne bucurăm de o primire călduroasă acolo!”

Sébastien Buemi:
“Sunt încântat de calendarul cu destinațiile din acest an, dar, mai presus de toate, mă bucur să aflu că în sfârșit vom avea un ePrix în Elveția. Este un vis devenit realitate. Zurich este cel mai mare oraș și cursa va fi uimitoare. Sunt foarte încântat să descopăr circuitul și să-mi apăr echipa acasă.”

HP –€ furnizează PC inovatoare pentru a susține operațiunile tehnice ale echipei
ACRONIS –€ oferă soluții de protecție și stocare date informatice
Richard Mille – cronometrează oficial performanțele echipei
8Js –€ asigură echipamentul oficial Renault e.dams
LEMO –€ furnizează sisteme de cablaj și conectori de înaltă precizie

Comments

comments