Remus Mihalcea, deputat: Ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, a reușit să asigure pacienților COVID medicamentele pentru tratarea bolii încă în fazele incipiente

Remus Mihalcea, deputat: Ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, a reușit să asigure pacienților COVID medicamentele pentru tratarea bolii încă în fazele incipiente. Se reduce, astfel, semnificativ riscul spitalizării și riscul de deces.
De asemenea, spitalele nu mai sunt sufocate ca în valul 4, pentru că pacienții COVID cu forme ușoare sau medii sunt tratați în centrele de evaluare organizate de ministrul Sănătății.
Este asigurat și tratamentul pentru formele severe. Molnupiravir este primul medicament specific anti COVID-19 aprobat pentru persoanele cu risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19. Un alt antiviral recomandat pentru tratarea COVID în fazele incipiente, Favipiravir, este disponibil în farmaciile cu circuit deschis și poate fi achiziționat de pacienții COVID pe baza prescripției medicale primite de la medicul de familie sau de la centrele de evaluare.
Până în prezent, în cele 222 de centre de evaluare organizate de ministrul Sănătății Alexandru Rafila au fost tratați peste 11.500 de pacienți COVID. În lipsa acestor centre de tratament prespitalicesc, toți acești pacienți ar fi sufocat camerele de gardă ale spitalelor, așa cum s-a întâmplat în valul 4. Iar mulți dintre ei nu ar mai fi ajuns să primească la timp tratamentul necesar.
Ministrul PSD al Sănătății Alexandru Rafila a reușit să crească semnificativ și nivelul de testare care permite identificarea și tratarea din timp a persoanelor infectate, ceea ce reduce transmiterea virusului și numărul de spitalizări și de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.