Reguli noi pentru cei care stau la bloc. Închiderea balcoanelor se va putea face după reguli noi

Închiderea balcoanelor de la parter se va putea face după reguli noi. Atunci când e vorba de creşterea securităţii unei locuinţe sau a calităţii vieţii locatarilor, documentaţia necesară pentru efectuarea lucrărilor de închidere a balcoanelor sau logiilor de la parterul unui bloc va conţine un acord primit din partea asociaţiei de proprietari, nu a vecinilor, aşa cum se-ntâmplă în prezent, scrie avocatnet.ro.

Proiectul de lege, care va deveni acum, după ce a fost promulgat de preşedintele ţării, Legea nr. 149/2020, stabileşte că, după intrarea în vigoare a măsurilor cuprinse, cei ce vor să-şi închidă balconul/ balcoanele sau logia/logiile situate la parterul blocurilor nu vor mai avea nevoie de acordul vecinilor, ca în prezent, ci de un acord de la asociaţia de proprietari a imobilului.

Totuşi, pentru a beneficia de noua prevedere, cei interesaţi să-şi închidă balcoanele vor trebui să aibă motive bine întemeiate, care să fie legate de securitatea apartamentului, de reducerea efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor asupra lor şi pentru siguranţa şi sănătatea acestora.

„Cu acordul asociaţiei de proprietari se pot efectua lucrări de închidere a balcoanelor/ logiilor aflate la parterul clădirilor de locuit multietajate dacă modificările aduse construcţiei se efectuează din motive legate de securitate, de atenuare a efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor, precum si pentru siguranţa şi sănătatea celor care locuiesc în apartamentul respectiv”, scrie, mai exact, în forma proiectului adoptată de către deputaţi, votul acestora fiind cel decisiv în acest caz. (foto ilustrativ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here