Regulamentul sporurilor pentru angajaţii din sistemul medical, propus spre aprobare în şedinţa de joi a Guvernului. Protestele continuă

6,547 views

Regulamentul sporurilor din sistemul medical va fi propus spre aprobare în şedinţa de Guvern de joi, a anunţat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Potrivit acesteia, actul normativ prevede “diverse procente de sporuri pe diverse categorii de personal, pe diverse specialităţi”.

Sindicaliştii din sănătate continuă protestele şi ar urma să picheteze sediul Ministerului Muncii, principala nemulţumire fiind legată de plafonarea sporurilor la 30%. Ei spun că pragul de 30% pe ordonator principal de credite nu permite aplicarea unui Regulament de sporuri echitabil pentru toate categoriile de salariaţi din sistem, fapt care va duce la dezbinarea echipei medicale.

”S-au negociat împreună cu sindicatele pe diverse categorii sporurile corespunzătoare. Ele sunt în maxim 85%, pentru că se aplică la o bază mai mare, respectiv baza din ianuarie 2018. (…) Această lege practic ne ajută să ne menţinem medicii în ţară. Sistemul are nevoie de medici pentru a avea un act medical de calitate. Spunea cineva că n-o să ajungă medicii la 4.000 de euro. Ba da, aşa este. Salariul net al unui medic de la Terapie Intensivă, gradaţia V, la un număr minim de gărzi, ajunge la 13.000 de lei, numărul minim de trei gărzi, iar la şapte gărzi la 19.046″, a declarat Sorina Pintea.

Comments

comments