Autorităţile spaniole vor ţine un registru cu persoanele ce refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, fişier la care vor avea acces şi alte state europene, dar care nu va fi făcut public. În acest registru vor fi incluse acele ”persoane cărora li s-a propus (vaccinarea), dar care pur şi simplu au refuzat”. Un anunț în acest sens a fost făcut, luni, de către ministrul Sănătăţii, Salvador Illa, care a precizat că în Spania vaccinarea nu va fi obligatorie, relatează AFP, preluat de Agerpres.

„Ceea ce vom face, va fi un registru care, în plus, va fi accesibil altor ţări europene”, a spus ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa, care a precizat că se referă la acele „persoane cărora li s-a propus (vaccinarea), dar care pur şi simplu au refuzat”.

Într-un interviu acordat postului de televiziune La Sexta, ministrul a reamintit că în Spania vaccinarea nu va fi obligatorie. Ministrul Salvador Illa a asigurat că acest registru nu va fi făcut public şi va fi elaborat „cu cel mai mare respect pentru protecţia datelor”.

Declaraţia sa survine la o săptămână după publicarea unui studiu al Centrului de investigaţii sociologice, un institut de sondare al guvernului de la Madrid, care a relevat o scădere spectaculoasă a procentului spaniolilor reticenţi faţă de vaccinare, de la 47% în noiembrie la 28% în decembrie, în timp ce procentul celor care sunt de acord să se vaccineze a crescut de la 36,8% la 40,5%.

Spania, una dintre ţările europene cele mai greu lovite de pandemie, cu peste 50.000 de decese conform datelor oficiale, a început duminică vaccinarea cu vaccinul produs de Pfizer-BioNTech.

Comments

comments