DATORIE… REGALĂ Cu aproape 600 de milioane de lei vechi taxe şi impozite neachitate, Dan Stănescu, Regele Internaţional al Rromilor din Costeşti, este cel mai mare datornic al oraşului. Primarul Ion Baicea ne-a declarat că a fost emis deja un titlu executoriu şi i-a fost trimisă o somaţie de plată, iar comisia de executare a Primăriei este gata să continue procedura de executare silită, adică să îi blocheze conturile sau să îi pună sechestru pe Palatul de Aramă. Din cei 1.000 de locuitori care au datorii către bugetul local al oraşului Costeşti, Regele Stănescu deţine recordul în ceea ce priveşte mărimea debitului, care a ajuns, luna trecută, la peste 588 de milioane de lei vechi. Astfel că Primăria i-a emis o notificare prin care îl înştiinţa cât are de plată pentru fiecare dintre obligaţiile sale de cetăţean al oraşului, de care Coroana Regală nu îl poate scuti. La capitolul impozit pe curţi, Casa Regală a acumulat peste 52 de milioane de lei, în timp ce pentru Palatul de Aramă, trecut pe PF, adică persoană fizică autorizată, ca şi restul bunurilor, de altfel, Regele Dan ar trebui să achite nu mai puţin de 470 de milioane de lei vechi, dintre care vreo 240 de milioane e datoria pe câţiva ani în urmă, iar circa 169 de milioane – dobânzi şi penalităţi!

În acelaşi timp, pentru automobilele Curţii Regale, trecute pe CNP-ul Majestăţii Sale, trebuie achitate taxe auto în valoare de peste 46 de milioane de lei. Cum orice cap încoronat ce se respectă, dotat cu maşină pe măsură, nu poate sta în trafic ca orice muritor de rând, inevitabil, Domnia Sa s-a ales şi cu câteva amenzi de circulaţie, pe care însă nu a binevoit să le plătească. Drept pentru care e dator aproape 15 milioane de lei vechi pentru amenzi de circulaţie neachitate.
Cum autorităţile locale nu sunt însă impresionate de titlul regal, au purces la executarea silită, primii paşi fiind deja făcuţi. „Pentru mine, Dan Stănescu este un simplu cetăţean, care trebuie să îşi respecte toate obligaţiile, ca şi restul locuitorilor oraşului. Nu e singurul pentru care am emis somaţii de plată, asta ca să nu se considere Măria Sa discriminat sau persecutat. Dar din cei aproape 1.000 de cetăţeni pe care i-am notificat, el e cel mai mare şi mai rău-platnic!”, ne-a mai declarat primarul Ion Baicea, decis să ducă până la capăt procedura de recuperare a datoriilor bugetului localităţii. Dacă nu va binevoi să îşi plătească datoriile de bună voie, Casa Regală s-ar putea trezi cât de curând cu toate conturile blocate sau chiar cu sechestru pe Palatul de Aramă!
De partea cealaltă, Majestatea Sa susţine că totul este o înscenare a edilului din Costeşti, care i-a încărcat nota de plată şi vrea să îl scoată dator vândut, deşi Primăria este cea datoare la el. „Da, ştim de actele făcute de la Primărie, dar ţin să vă anunţ că am contestat în instanţă această datorie. Noi nu plătim ce vrea el. O să i facem şi dosar penal, pentru tot ce face! Eu am plătit 30 de milioane impozit pe casă şi aş fi de acord să dau 60, dar nu aşa, să îmi pună el cât vrea crezând că dacă noi suntem mai fără şcoală ne poate păcăli el să ne cumpere casa cu totul!”, ne-a declarat Regele Dan Stănescu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI