Refugiați din Ucraina în Argeș? Avem corturi și tabără mobilă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că România este pregătită să facă faţă unui aflux de migranţi dinspre Ucraina. Acesta a precizat că România are pregătite tabere de migranți, echipamente necesare pentru alimentarea cu energie electrică în locurile respective, dar și resurse pentru a asigura hrana persoanelor migrante. Pe teren, situația este însă alta. Potrivit libertatea.ro, mai mulţi prefecţi şi şefi ai inspectoratelor de urgenţă din judeţe aflate la graniţa cu Ucraina au explicat că încă nu au niciun plan cu privire la primirea de refugiaţi ucraineni, pe fondul tensiunilor din regiune și al riscului unei agresiuni militare rusești.

Am întrebat și noi autoritățile din Argeș, pentru a afla dacă putem să fim pregătiți pentru un posibil val de refugiați. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, locotenent Ionuț Tunaru, avem corturi pentru adăpostire în caz de calamități, care, în funcție de situație, pot fi folosite și pentru refugiați pentru o perioadă de timp. ”De asemenea, avem și o tabără mobilă pentru sinistrați, care ar putea fi folosită”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Argeș.

Prefectul de Argeș, Radu Perianu, transmite că trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu, însă este mult prea devreme să se discute despre așa ceva: ”Dacă va fi un val de refugiați din Ucraina în România probabil că vor fi repartizați în toate județele țării. Este o ipoteză momentan. Va fi o strategie întreagă de pus la punct în cazul unei asemenea situații, coordonată la nivel național. Trebuie să fim pregătiți pentru orice”. (foto ilustrativ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here