Reducerea numărului de parlamentari la 300 va lăsa Argeșul fără un senator și trei deputați

Luni, 24 septembrie, Senatul a adoptat reducerea numărului de parlamentari la 300. Adoptarea a fost una tacită, adică nu s-a dat un vot, ci s-a depăşit termenul pentru dezbatere, dincolo de care legea se consideră adoptată automat în prima cameră sesizată. Camera Deputaţilor se pronunţă în calitate de Cameră decizională. În prezent, în România, sunt 465 de parlamentari: 136 senatori și 329 deputați.

Potrivit acestei inițiative legislative, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaților este de un deputat la 100.000 de locuitori și de un senator la 203.000 de locuitori. La un simplu calcul, aplicând noua lege în județul nostru, care are o populație de 600.000 de locuitori, Argeșul va pierde un senator și trei deputați.

În prezent, în Argeș sunt trei senatori PSD: Şerban Valeca, Gheorghe Marin, Cristina Stocheci și unul ALDE: Ion Popa (fost PNL) și șase deputați PSD: Radu Vasilică, Mircea Drăghici, Simona Bucura Oprescu, Nicolae Georgescu, Cătălin Rădulescu, Nicolae Velcea, unul PNL: Dănuț Bica, unul USR: Ionuț Moșteanu și unul de la ALDE: Andrei Gerea.

Reducerea numărului de parlamentari a creat deja dispute în partide. Conform unor surse, la Argeș, în interiorul PSD-ului și PNL-ului, se duc niște bătălii grele pe locurile eligibile pe lista pentru europarlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.