Rectificarea bugetară va fi adoptată săptămâna viitoare

0
70

Rectificarea bugetară va fi adoptată săptămâna viitoare. Rectificarea bugetară va fi adoptată săptămâna viitoare după o serie de ajustări ale proiectului astfel încât unele ministere să primească bani în plus.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat la finalul ședinței de astăzi a coliției de guvernare și ce alte acte normative vor intra săptămâna aceasta în dezbaterea executivului. El  mai spus că în ședința coaliției de guvernare, a fost discutat proiectul ordonanței de urgență privind ajustarea prețului la materialele de construcții, care va intra în ședința de guvern din această săptămână.

Actul normativ este necesar pentru că prețul materialelor de construcții a crescut și trebuie alocați bani în plus.

A fost rediscutată rectificarea bugetară, iar Kelemen Hunor a reamintit că bani în plus vor primi mai ales miniștrii care au o execuție bugetară bună.

Kelemen Hunor: Vor fi suplimentări peste tot acolo unde există posibilitatea și unde există execuție bugetară bună va exista suplimentare, cu cât vom vedea că mai există discuții și în zilele care urmează, dar și la Ministerul Transporturilor au fost astfel de solicitări, de la Ministerul Justiției, de la Ministerul Dezvoltării, de la Sănătate, deci ceea ce se justifică, ceea ce intră în logica coaliției se va suplimenta, sigur, în limitele bugetului.

Liderii coaliției au mai discutat și proiectul fondului de investiții de 50 de miliarde de lei, numit „Anghel Saligny”.

USR PLUS a cerut garanții că acești bani vor fi folosiți pentru dezvoltarea localităților.

Kelemen Hunor a spus că acesta este scopul Fondului de investiții și că banii nu vor fi alocați pe criterii politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here