Record de cazuri de Covid în Bulgaria. Nu exclud lockdown-ul total! 

Record de cazuri de Covid în Bulgaria. Nu exclud lockdown-ul total! Bulgaria a înregistrat un nou record de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 24 de ore – 6.813 noi cazuri au fost raportate în țara cu cea mai scăzută rată de vaccinare din Uniunea Europeană, aflată imediat în urma României, relatează Reuters.

Virusul a ucis, tot în ultimele 24 de ore, 124 de bulgari, conform datelor oficiale, iar bilanțul total al deceselor a ajuns 23.440.

Peste 7.300 de oameni bolnavi de Covid sunt internați în spitalele din Bulgaria, în situația în care sistemul medical din țara vecină abia mai face față valului de noi infectări.

Pentru a opri valul mortal care afectează țara, guvernul interimar a impus obligativitatea certificatului verde la intrarea în majoritatea spațiilor publice.

Marți, ministrul interimar al sănătății din Bulgaria, Stoichi Katsarov, a declarat că situația din spitale este critică și a făcut un apel la bulgari să respecte noile măsuri. Din 700 de paturi de terapie intensivă din Bulgaria, 608 sunt ocupate.

„Dacă aceste măsuri nu funcționează, singura opțiune care ne mai rămâne este un lockdown complet și o oprire totală a economiei”, a spus el.

Numărul de oameni care se vaccinează a crescut de patru ori de când certificat a devenit obligatoriu, joia trecută. Peste 26.000 de doze au fost administrate în ultimele 24 de ore, crescând numărul total de adulți vaccinați la 1,46 milioane de oameni.

Totuși, mulți bulgari rămân sceptici cu privire la vaccinare ca urmare a unei lipse de încredere profunde în stat, a dezinformărilor și a mesajelor contradictorii ale politicienilor și experților înainte de al treilea set de alegeri parlamentare din acest an, care urmează să aibă loc în 14 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here