Recital folk la Centrul Cultural Pitești: „Slavă lui Aristofan!” cu M.C. Grăilă

Centrul Cultural Pitești a organizat marți, 2 august, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții, concertul de folk-hop cu titlul „Slavă lui Aristofan!”.

Pentru cei care și-ar fi dorit să participe și nu au reușit, concertul poate fi vizionat pe contul de YouTube al Centrului Cultural Pitești.

Recitalul de muzică folk hop „Slavă lui Aristofan!” cu M.C. Grăilă – YouTube.

M.C. Grăilă, pe numele real Octavian Dărmănescu, este muzeograf, scriitor, cantautor.
Fiecare civilizație se salvează material prin marea masă a imperturbabililor, proștii, mulțumiții de zi cu zi. Din moment ce prostia este amorală, deci nu are nicio vină, ei pot fi considerați foarte liniștit înțelepții momentului. Din acest punct, cantitativ vorbind, popoarele așa zis superioare sunt așa deoarece (din cauză?) sunt mulți și gândesc la fel. Într-un anume fel, nu e neapărat o calitate, ci un adevărat atu. Spiritual însă, adevărații eroi ai zilei sunt inșii de bună credință, spiritualii, recte posesorii de simț al umorului. Probabil că ei simt nedefinit, în dreptul frunții, un ceva numit nu neapărat suflet (gravul cu majuscule, încrâncenatul), ci un nod peltic și comic care nu îi lasă să se împace cu lumea. Oameni ai adevărului, adevărul fiind acel decret de sus, iponderabil, care nu te lasă să te împaci cu minciuna de jos. Printre primii umoriști din marea cultură europeană (greco-romană, mare, bineînțeles, nu neapărat cea modernă și pitică, franceză și engleză), un mare spirit – care ar putea sta la masă nu numai cu marii siniștri (Nero, Cromwell, Napoleon, Stalin etc.), ci și cu oamenii de zi cu zi, care își salvează aparențele și râd condescendent, bravo! – este Aristofan. Probabil cel mai mare om normal din cultura veche. Unul care astăzi ar face glume nu numai cu bătrânii din Cișmigiu, care au zidit baraje și uzine, ci și cu <talentații> de pe Youtube. Sunt MC Grăilă și vă invit la o pledoarie a celei mai vechi constante umane: simțul umorului. De altfel, Alexandru Paleologu îl indica, după credința în divinitate, al doilea adjectiv al ființei umane, unul fără de care omul nu ar fi total. Dacă toamna este anotimpul filosofilor, vara este cel al umoriștilor, probabil cei mai filosofi dintre filosofi. Vom vedea că oamenii vechi nu sunt atât de vechi și că noi, noii, gândim la fel cu miliardele de dinaintea noastră”, spune Octavian Dărmănescu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here