Recital de vioară şi pian la Filarmonica Piteşti

0
482

Vineri, 10 martie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează un recital cameral în care vor evolua violonista Cristina Anghelescu şi pianistul Daniel Goiţi. În program: Robert Schumann – Sonata pentru vioară şi pian nr. 1, op. 105, şi Fantasiestücke, Gabriel Fauré – Romance, op. 28, şi Edvard Grieg – Sonata pentru vioară şi pian nr. 3, op. 45.

Absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, Cristina Anghelescu a început studiul viorii la şase ani, primul mentor fiind chiar tatăl său, violonistul Aurelian Anghelescu. De-a lungul anilor violonista Cristina Anghelescu s-a impus pe scenele muzicale din întreaga lume. Dintre concursurile câştigate se disting cele din Italia, Franţa, Finlanda, Rusia, Chile. Încă din timpul studenţiei a concertat cu orchestre de marcă în săli renumite din: Berlin, Moscova, Madrid, Helsinki, Praga, Londra ş.a. A susţinut recitaluri şi concerte în toate ţările Europei, în America de Sud şi de Nord, în Africa de Sud. Solist-concertist al Formaţiilor Muzicale Radio, violonista Cristina Anghelescu a efectuat numeroase înregistrări, multe dintre ele apărând şi pe CD-uri. A mai concertat la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, unul dintre concerte fiind alături de fiica sa, violonista Ioana Goicea.

Absolvent al Conservatorului „Gheorghe Dima”€ din Cluj-Napoca, pianistul Daniel Goiţi s-a perfecţionat la Berlin. Câştigător al mai multor premii naţionale şi internaţionale, a concertat şi a susţinut recitaluri în: S.U.A., Germania, Japonia, Marea Britanie, Franţa, Israel, Grecia, Ungaria. A susţinut cursuri de master în S.U.A. şi a fost în jurii naţionale şi internaţionale la concursurile de pian din România şi Republica Moldova. A mai fost prezent la Filarmonica Piteşti la 14 aprilie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here