Recensământ 2022. S-au dat primele amenzi pentru cei care nu au vrut să discute cu recenzorul!

sursa foto: Primăria Pitești

S-au dat deja primele amenzi pentru cei care refuză să participe la Recensământ 2022, în timp ce unele persoane nici nu au ajuns să fie vizitate de recenzori.

Persoanele care refuză să participe la recensământ riscă amenzi de până la 3.000 de lei, iar în Oradea, s-au dat deja 15 sancţiuni, potrivit observatornews.ro. Mai sunt 19 zile până când se încheie Recensământul 2022, iar procesul colectării datelor merge tot mai greu. În Capitală, spre exemplu, lipsesc jumătate din recenzorii necesari, iar situaţia este la fel în multe zone din ţară. 

În plus, recenzorii se mai plâng de faptul că, în multe cazuri, întâlnesc şi oameni reticenţi care devin agresivi verbal odată ce văd cine e la uşă. Aşa se face că mulţi recenzori au renunţat la a mai bate la uşile românilor după câteva zile. Recensământul populaţiei şi locuinţelor ar trebui să se încheie pe 17 iulie. Până acum, aproximativ patru milioane de români au răspuns la întrebările recenzorilor, adică 40% din populaţia rămasă nerecenzată. Nouă milioane de români au completat formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here