Cel puţin 84 de oameni, printre care şi copii, au murit şi alţi peste 100 au fost răniţi, noaptea trecută în aacul terorist de pe faleza din Nisa, unde locuitorii oraşului, alături de mulţi turişti, sărbătoreau Ziua Franţei.

Potrivit primelor declaraţii, autorul atentatului este un cetăţean francez, de origine tunisiană. Un vehicul încărcat cu arme și grenade a intrat în plin în mulțime, în jurul orei locale 22:30. Şoferul camionului a tras în mulțime în timp ce conducea. Cu toate acestea, într-o primă fază, oamenii de pe faleză nu au știut ce se petrece. Au crezut inițial că e vorba de un accident rutier. Numai că în urma camionului rămâneau cadavre, sânge, urlete de durere, iar mașina nu se oprea. A rulat așa, dând peste oameni și doborându-i ca pe niște popice, preț de aproape doi kilometri.

Susţinătorii organizaţiei teroriste Stat Islamic nu revendică atacul.

“€・Condamn ferm atacul înfiorător care a avut loc azi noapte la Nisa, de Ziua Națională a Franței. Teroarea a lovit din nou poporul francez, a lovit din nou Europa. O zi de sărbătoare s-a transformat într-una de doliu, după ce o mână criminală a curmat viețile a zeci de oameni și a lăsat în urmă peste o sută de răniți.
Flagelul terorismului trebuie combătut, actele de cruzime trebuie stopate și putem face asta doar uniți împotriva celor care nu au nicio justificare pentru actele lor.
Transmit condoleanțe familiilor victimelor și multă putere celor răniți! România este alături de Franța în aceste clipe îngrozitor de dureroase”・a scris pe contul său de Facebook preşedintele României, Klaus Iohannis.

Comments

comments