Războiul pe buget continuă! Strategia coaliției de guvernare. Decizia CCR pe legea bugetului de stat care ar fi trebuit sa limpezească apele nu a adus mult aşteptata clarificare. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că blochează în continuare bugetul de stat. Documentul va fi retrimis Parlamentului pentru a fi modificat.

„€O fi constituţional, dar e mincinos”, spune acum Klaus Iohannis care a decis retrimiterea în Parlament a bugetului pe 2019, după ce judecătorii Curţii au stabilit că proiectul nu încalcă legea fundamentală.

Coaliţia PSD ALDE a decis, ca răspuns la mişcarea preşedintelui, să treacă acelaşi proiect de buget prin Parlament urmând să forţeze, legal, promulgarea.

Pe lângă imposibilitatea de a derula investiţii, nepromulgarea bugetului lasă în aer şi majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, acuză cei de la putere.

De cealaltă parte, Ludovic Orban cere majorităţii parlamentare să modifice bugetul potrivit indicaţiilor venite de la Cotroceni.

În tabăra puterii, şi ALDE a avut un mesaj pentru Klaus Iohannis: Domnule preşedinte, opriţi-vă! Jocurile politice au şi ele o limită – este avertismentul transmis de partidul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Şi premierul Viorica Dăncilă i-a răspuns lui Klaus Iohannis. „Este interesat doar de campania electorală și de dorința de a mai câștiga un mandat și face gesturi care pun în pericol imaginea României. Am văzut blocaj la nivelul numirii miniștrilor, vedem acum la buget, există sau nu motive, contestă la CCR orice. A ajuns să dețină recordul în materie. Niciun alt președinte nu a abuzat de această prerogativă (…) Bugetul pe 2019 prevede creșteri substanțiale pentru investiții, Educație, Sănătate. Sunt puse în pericol dezvoltarea investițiilor în domenii prioritare. Cred că domnul președinte a demonstrat că nu este interesat nici de creșterea veniturilor, nici de accesul la servicii medicale de sănătate. Cine este de vină că alocațiile copiilor nu au crescut de la 1 martie? Cred că telespectatorii dumneavoastră au deja răspunsul”・a spus Viorica Dăncilă.

Comments

comments