Răscoală la Ungheni! Lipsa mijlocului de transport în comun a scos în stradă peste 700 de locuitori, în frunte cu primarul

2,757 views

În jur de 700 de oameni din satele Colţu şi Satul Nou din comuna Ungheni vor să protesteze în faţa sediului Prefecturii Argeş, în frunte cu primarul Iulian Miu, pentru a cere conducerii CJ Argeş introducerea unui mijloc de transport pe ruta Satul Nou – Colţu – Ungheni – Costeşti.

 

Două sate din comuna Ungheni, Colţu şi Satul Nou, au rămas izolate de lume după ce SNCFR a anulat toate cursele de transport persoane de pe ruta Roşiori – Costeşti. Rămaşi fără principalul şi singurul mijloc de transport, peste 700 de oameni sunt nevoiţi să parcurgă zilnic 10 km pe jos pentru a ajunge în centrul comunei, adică în satul Ungheni, pentru a lua maxi – taxi, care circulă pe traseul Piteşti – Costeşti – Ungheni – Miroşi.

Conform primarului Iulian Miu, această situaţie a fost adusă la cunoştinţa conducerii CJ Argeş, însă răspunsul a fost acela că până în 2019 nu se poate găsi nicio soluţie, deoarece pentru transportul judeţean în comun a fost făcută deja licitaţia: „Înţelegem că s-a făcut deja o licitaţie, însă este vorba despre 700 de oameni care au rămas fără mijloc de transport, iar conducerea CJ Argeş ar trebui să ţină cont de acest lucru şi ar putea să dea o hotărâre de Consiliu Judeţean prin care să aprobe introducerea unui nou traseu pe această rută. În cele două sate sunt atât copii, cât şi persoane în vârstă care atunci când au nevoie să ajungă la medic în situaţii de urgenţă sunt nevoiţi să meargă pe jos sau cu căruţele 10 km până în satul Ungheni pentru a lua maxi – taxi de acolo. Tocmai din acest motiv, eu, în calitate de primar al comunei Ungheni, îl consider principalul vinovat de această situaţie pe domnul Aurel Ungureanu, şef birou Autoritatea Judeţeană de Transport, căruia îi cer demisia. Atât eu, cât şi locuitorii din cele două sate suntem hotărâţi să mergem să protestăm în faţa Prefecturii Argeş, pentru a cere găsirea unei soluţii în această problemă. Nici domnul Tecău, nici domnul Ungureanu, nici domnul Mărășoiu, nu trebuie să uite că şi aceşti oameni sunt cetăţeni ai judeţului Argeş, care plătesc taxe şi impozite şi merită să aibă şi ei aceleaşi condiţii de transport ca marea majoritate a locuitorilor din Argeş. Cred că aceşti domni din fruntea judeţului văd mai greu astfel de lucruri, deoarece domniile lor au maşini şi şoferi de serviciu pe care le plătim noi din taxe şi impozite. L-aş întreba pe domnul Ungureanu dacă ar locui într-unul din cele două sate, i-ar conveni ca în fiecare dimineaţă, fie iarnă sau vară, să meargă 10 km pe jos?”, a declarat primarul Iulian Miu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI