Filarmonica Piteşti organizează vineri, 2 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un recital de pian la patru mâini, susținut de pianiștii Eugen Dumitrescu și Corina Răducanu.

Concertul cameral, desfășurat sub genericul Enescu și muzica românească, este inclus în programul Centenarul Marii Uniri în Muzica Românească. În program: George Enescu – Rapsodia română op.11 nr.1 și Rapsodia română op.11 nr.2, Constantin Silvestri – Jocuri populare din Transilvania op.4 nr.1, Alexandru Pașcanu – Sărbătoare, Nicolae Brânduș – Joc și Hai la Joc, Liviu Dandara – Șotron și De Joc, Felicia Donceanu – 3+2 Joc vioi, Leon Klepper – Cântec și Dans, Dinu Lipatti – Marșul lui Henri, Sabin Pautza – Joc de doi din Banat.

Pianiștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu sunt absolvenţi ai Liceului de Muzică George Enescu și ai Universității Naționale de Muzică, ambele din București. La aceeași universitate de prestigiu au finalizat și celelalte formele de învățământ: master, doctorat, postdoctorat. Cei doi au obținut numeroase distincții, fiind laureați ai concursurilor de gen din România, dar și din Bulgaria, Grecia, Spania, Polonia, Franța. Au participat la cursuri de măiestrie susținute de profesori de renume din țară și din străinătate. Din 2005 formeză un duo artistic, susținând peste 300 de recitaluri și concerte în țară și în străinătate.

Au mai fost prezenți, la Filarmonica Pitești, în recitaluri, ultima oară anul acesta, în septembrie, alături de orchestra simfonică.

Comments

comments