Raportul de activitate al SRTV a fost respins, miercuri, în plenul Parlamentului. 115 parlamentari au votat pentru raport şi 222 de parlamentari împotrivă.

 

În urma respingerii raportului de activitate, Consiliul de Administraţie al TVR şi preşedintele director general, Stelian Tănase, se consideră demişi.
Parlamentarii au hotărât numirea unui interimar la conducerea Televiziunii Publice. Pentru această funcţie este propusă Irina Radu, actualul director de programe al TVR.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că va propune un pachet de măsuri pentru TVR, printre care separarea funcţiei de preşedinte de cea de director general, urmând ca cea din urmă să fie desemnată în baza unui concurs managerial. “Propunerea pe care noi o s-o transmitem la comisii pentru această perioadă de interimat nu va fi o propunere politică, va fi o propunere serioasă, un om respetat din TVR, care nu are niciun fel de apartenenţă politică şi care pe această perioadă de interimat va colabora cu noi, cu comisiile de Cultură, cu Guvernul”, a spus Dragnea.

Irina Radu a fost audiată şi a primit avizul comisiilor de cultură. E a a vorbit despre activitatea sa în TVR şi despre convingerea că SRTV poate fi funcţională.
Plenul Parlamentului a votat numirea Irinei Radu în funcţia de preşedinte director general interimar al SRTV cu 231 de voturi “pentru” şi 3 “împotrivă”.

Comments

comments