Raportul protestului din 10 august, desecretizat… şi nu prea!

Ministrul de Interne a anunțat că dosarul protestului din 10 august va fi desecretizat. Comisia a decis declasificarea raportului, a declarat Marcel Vela.

„De dimineaţă am primit ultimul aviz solicitat de la toate instituţiile implicate în această derulare a evenimentelor din 10 august. În consecinţă, comisia a decis declasificarea raportului. Aşadar, în această zi raportul este declasificat. Informarea cu privire la evenimentele din 10 august este declasificată. MAI a decis, conform legii, această declasificare. Mulțumesc instituțiilor care au fost cooperative pentru emiterea raportului de declasificare.

Tot azi am înaintat raportul declasificat către DIICOT, unde așa cum știți există un dosar penal, deschis cu privire la toate sesizările legate de evenimentul din 10 august. DIICOT a omunicat că ia act de acest raport declasificat, care poate fi acum folosit în ancheta penală. Având în vedere că e anchetă penală în derulare, datele din raport sunt la dispoziția DIICOT”, a declarat Marcel Vela.

Însă, a mai declarat ministrul, raportul, fiind deja la DIICOT, nu poate fi făcut public până ce instituţia în cauză nu termină cercetările penale şi nu trimite dosarul în judecată. Doar în acel moment toate documentele vor putea fi accesate.

Potrivit unor surse, desecretizate au fost, de fapt, doar două pagini, care conţineau două documente, unul de la Jandarmerie şi unul de la SRI, cu privire la persoanele implicate în coordonarea acţiunilor din 10 august 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.