Raport al Curţii de Conturi al UE: Autostrada Sibiu–Pitești are o întârziere de 7 ani și nu va fi gata până în 2030!

Raport al Curţii de Conturi al UE: Autostrada Sibiu–Pitești are o întârziere de 7 ani și nu va fi gata până în 2030! Autostrada A 1 Sibiu – Pitești are deja o întârziere de 7 ani față de termenul estimat și nu va fi deschisă circulației mai devreme de 2030, se arată într-un raport al Curții de Conturi a Uniunii Europene, publicat luni, 6 iulie.

Planificarea ineficientă și Implementarea deficitară sunt printre cauzele care au făcut ca, în prezent, cele mai dificile segmente reprezentând două treimi din autostradă nici să nu fie scoase la licitație.

De asemenea, instituția care verifica dacă fondurile Europene sunt utilizate corect arată că, lipsa unei autostrăzi fără întrerupere între Vama Nădlac 2 și Constanța de pe coridorul Rin –・Dunăre pune în pericol funcționarea eficientă a cinci dintre cele nouă culoare principale de transport din UE.

Pe lângă Coridorul 4, Curtea de Conturi a Uniunii Europene a mai analizat și alte mega proiecte de transport precum : Tunelul de bază Brenner între Austria și Italia, linia de cale ferată Lion – Torino prin Alpi (care cuprinde și un tunel în lucru de 57 km.) sau tunelul subacvatic Fehmarn cu o lungime de 18 km pentru legătura între Germania și Danemarca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here