Profesorul Alexandru Rafila, reperezentantul României la OMS, a declarat că, odată cu revenirea elevilor în bănci, în septembrie, se aşteaptă şi un al doilea val de infectare cu coronavirus. Din acest motiv, trebuie luate măsuri speciale pentru ca cei aceştia să nu fie expuşi riscului de infectare, spune specialistul, potrivit Antena 3

„Este o măsură raţională să închizi şcolile, dar nu putem să continuăm aşa la nesfârşit. Sunt două elemente care trebuie luate în considerare. Să le închizi atunci când e momentul potrivit, să nici nu întârzii, dar să nici nu grăbeşti închiderea şcolilor, de exemplu, dacă nu există niciun fel de transmitere comunitară, şi al doilea element este pregătirea şcolilor pentru deschiderea anului şcolar, încât chiar dacă în luna septembrie o să avem valori mici de transmisibilitate ale bolii, să fim pregătiţi ca să nu apară incidente asemănătoare cu cele din Israel, să punem mai puţini elevi în clasă, să decalăm programele, să introdcem măsuri igienice stricte, astfel încât să avem lucrurile cât de cât sub control în sezonul rece”, transmite Rafila.

Alexandru Rafila este încrezător că autorităţile vor lua măsurile potrivite şi nu vor închide toate şcolile, ci doar pe acelea unde apar focarele.

Comments

comments