După ce s-a interzis fumatul în spaţiile publice, secretarul de stat, Raed Arafat, merge mai departe. Acesta vrea ca să interzică şi țigările electronice, în spațiile publice pentru că şi acestea ar constitui un adevărat pericol pentru sănătate. Arafat citează un studiu prezentat de postul de televiziune CNN potrivit căruia, în perioada 2011 – 2015, s-a înregistrat o creştere de 900 la sută a utilizării ţigărilor electronice în licee.

Este deja interzis să fumezi în spații publice, însă această lege nu vizează, în prezent, și țigările electronice, tot mai utilizate.

”900% crestere in utilizarea tigarilor electronice in scolile in perioada 2011-2015. Un raspuns clar la cei care spuneau ca astfel de produse nu sunt destinate copiilor si nu influenteaza adolescentii.Vorbim de tigarile electornice care se afla pe piata mult inaintea dispozitivelor care incalzesc tutunul. Urmeaza sa vedem in viitor si impactul noilor dispozitive intrate pe piata recent. Este clar ca trebuie actionat urgent prin interdictia promovarii si a utilizarii in spatiile publice aplicand reguli similare celor aplicabile tigarilor clasice pentru toate aceste dupozitive!”, a precizat Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

Comments

comments