Raed Arafat propune prelungirea stării de alertă. e stat în MAI, comandatul acțiunii, Raed Arafat, a propus includerea pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri un proiect de hotărâre pentru modificarea anexelor HG privind prelungirea stării de alertă.

„Dacă permiteți introducerea proiectului de hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea anexelor nr. 1 și 3 la Hotărârea Guvernului nr 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19”, a declarat Raed Arafat la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

Hotărârea Guvernului nr 476/2020, publicată în 16 iunie, prevedea prelungirea stării de alertă, pe întreg teritoriul țării, începând cu data de 17 iunie, pentru 30 de zile.

Anexa 1 include măsuri pentru creșterea capacității de răspuns, iar Anexa 3, măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc. Propunerea lui Raed Arafat fost inclusă pe ordinea de zi suplimentară de premierul Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a declarat recent că starea de alertă va dura „cât va fi necesar”, adică atâta timp cât răspândirea virusului este prezentă în rândul românilor.

În urmă cu câteva zile, CCR a decis că Guvernul poate instistui și prelungi starea de alertă fără a avea nevoie de încuviințarea Parlamentului.

Comments

comments