Raed Arafat, despre doza a 4-a: Nu cred că vom ajunge acolo, dar dacă virusul devine endemic, ar putea să fie propusă vaccinare anuală!

Raed Arafat, despre doza a 4-a: Nu cred că vom ajunge acolo, dar dacă virusul devine endemic, ar putea să fie propusă vaccinare anuală! Va fi nevoie de a patra doză de vaccin? Raed Arafat a spus marți seara, la Digi24, că nu crede că vom ajunge acolo, dar totul depinde de cum evoluează lucrurile. Totuși, spune doctorul Arafat, dacă virusul devine unul endemic, este posibil ca vaccinarea să devină una anuală, ca pentru gripa sezonieră.

Întrebat de Cosmin Prelipceanu dacă vom avea nevoie de doza a patra de vaccin, Raed Arafat a spus: „Nu cred că vom ajunge acolo, dar știți cum este, totul depinde de cum evoluează lucrurile, totul depinde de ce variante pot să apară, dacă apare vreo variantă care să fie una care îngrijorează. La acest moment, cum merge treaba, probabil că nu vom ajunge doza a patra”.

„Probabil, și e o altă variantă, să ajungem ca acest virus să devină endemic, asta înseamnă că așa cum facem vaccinul anual pentru gripă sezonieră, să includem inclusiv un vaccin anual pentru SARS-CoV-2 care să ne protejeze”, a spus șeful DSU.
„Nu știm! Nu mă pronunț, pentru că nu este domeniul meu în care să fiu foarte aprofundat, să vin să vă dau argumente și tot. Aici, colegii care sunt pe partea de imunologie, pe partea de epidemiologie, virologie, ei pot să vină și să spună ce cred. Dar, din ce citim și din ce urmărim pe partea științifică, există această posibilitate de vaccinare anuală, sezonieră, dacă devine o infecție endemică, să zicem, sezonieră, care apare în sezon, cum apare gripa sezonieră, și ne vaccinăm. Eu mă vaccinez în fiecare an pentru gripă”, a adăugat Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.