Raed Arafat, apel către donatori: „Este nevoie, în continuare, de sânge! Restul bolilor continuă să existe”

Raed Arafat, apel către donatori:  „Este nevoie, în continuare, de sânge! Restul bolilor continuă să existe”

În conferința de presă de marți seară, dr. Raed Arafat, șeful DSU, a tras un semnal de alarmă în privința donării de sânge: ”Restul bolilor continuă să existe!”

El a anunțat că mai multe centre de transfuzii din țară au semnalat scăderea acțiunilor de donare de sânge în contextul pandemiei de coronavirus și le-a cerut oamenilor să doneze pentru că există riscul ca mulți pacienți să moară, dar nu din cauza COVID-19 ci din cauza altor afecțiuni și a lipsei de sânge.

Fondatorul SMURD, Raed Arafat: „Chiar dacă suntem în situația în care ne aflăm la acest moment, să știți că restul patologiilor, restul bolilor continuă să existe și au nevoie de sânge, au nevoie de produse sanguine și au nevoie de salvatorii de vieți care sunt, de fapt, donatorii de sânge, care merg și donează periodic”.

Șeful DSU a ținut să precizeze că Ordonanța Militară Nr. 3 dată în cursul zilei de 24 martie prevede că persoanele care donează sânge au voie să iasă din case. Raed Arafat a atras atenția asupra acestei situații după ce a discutat cu centrele de transfuzii din țară care au rămas deschise perioada aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.