Raed Arafat anunţă noi măsuri restrictive: Închiderea restaurantelor, mască în spaţiile aglomerate, munca de la domiciliu. Secretarul de stat Raed Arafat a susţinut luni, alături de ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, o conferinţă de presă în care a anunţat măsurile decise de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru scăderea ratei de infectare cu Covid.

“In urma votului CNSU au fost stabilite urmatoarele: toate comitetele judetene si cel al municipiului Bucuresti se vor intruni de urgenta pentru a analiza situatia epidemiologica si a stabili ce masuri se impun. Purtarea mastii in spatii inchise si deschise, mai ales in spatiile aglomerate, carantinarea localitatilor care depasesc 3 la mia in ultimele 14 zile, luand in calcul daca exista raspandire comunitara, interzicerea nuntilor si botezurilor cu incidenta peste 1,5 la mia de locuitori, inchiderea restaurantelor in aceleasi zone. Solicitam tuturor comitetelor sa impuna aceste masuri, acolo unde este nevoie.

Se ia in calcul inchiderea activitatii pentru agentii ce nu respecta reglementarile pentru cel putin 30 de zile.

In zonele cu peste 1,5 la mia de locuitori, toti agentii sa ia in calcul munca de acasa sau decalarea programului. Acestea trebuie sa devina obligativitate.

Referitor la organizarea sarbatorilor religioase, va fi permisa participarea doar a celor din localitatea unde se desfasoara.

Riscul major este pe durata transportului. Daca se sta ore intr-un autocar, este suficient sa fie un infectat, ca sa se intoarca toti infectati. Sper ca populatia intelege. Sarbatorile se fac, dar au acces doar celor din localitatea respectiva.

Controalele vor fi intensificate, vor fi verificari de respectare a regulilor, dar ne astptam mai mult la colaborarea populatiei. Purtarea mastilor, distantarea, dezinfectarea, sunt masuri simple care pot duce la un trend descendent.

Persoanele alese la alegerile locale sa poata depune juramantul fara prezenta fizica, cand persoana se afla in izolare sau carantina” a declarat secretarul de stat al MAI, Raed Arafat.

 

Comments

comments