Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în patru staţiuni de pe Litoralul românesc au devenit operaționale primele puncte de prim-ajutor ale pompierilor SMURD.

Duminică, stațiunea Mamaia a găzduit lansarea oficială a punctelor de prim-ajutor, amplasate, în premieră, în principalele stațiuni unde s-au înregistrat cele mai multe situații de urgență din ultimii cinci ani: Mamaia, Eforie Nord, Costinești și Neptun.

La eveniment au șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat și inspectorul general al IGSU, generalul de brigadă Ovidiu Vasilică şi a fost prezentată și concepția de acțiune pentru buna desfășurare a sezonului estival 2016.

“Aici avem o problemă care se generează printr-o migrație temporară a populației, deci pe an aproape un milion de oameni ajung într-o perioadă scurtă pe plajele Constanței și, bineînțeles, acești oameni sunt expuși unor riscuri specifice zonei și sezonului. Până acum au făcut tot ce au putut să facă colegii de la Ambulanță, colegii de la SMURD, intervenind terestru și, bineînțeles, în colaborare cu colegii de la Salvamar”, a spus Raed Arafat.

Șeful DSU a precizat că s-a făcut un pas înainte în sensul în care vor fi echipaje suplimentare direct pe plajă și direct în apă, folosind ambarcațiunile care au fost achiziționate anul trecut prin fonduri structurale. De asemenea, pe lângă cele două ambarcațiuni mari de căutare-salvare va mai fi o ambarcațiune la Lacul Siutghiol. Pe lângă aceste ambarcațiuni mari, care au fost operaționalizate cu sprijinul Pazei de Coastă, mai sunt ambarcațiuni rapide de intervenție care sunt amplasate pe parcursul plajelor.

Comments

comments