PSD a votat ca Marcel Ciolacu să fie propunerea de premier

0
33

PSD a votat ca Marcel Ciolacu să fie propunerea de premier. Social democrații au votat, în ședința Consiliul Politic Național, desemnarea lui Marcel Ciolacu pentru funcția de premier. De asemenea, conducerea PSD a aprobat în unanimitate și rotativa premierilor, însă, spre deosebire de liberali care cer să înceapă rotativa cu un premier PNL, social democrații nu au votat ca primul premier să fie de la PSD.

Anterior ședinței, Marcel Ciolacu declara că este normal ca PSD să aibă prioritate deoarece au câștigat alegerile generale.

Președintele PSD a spus că Florin Cîțu nu poate veni acum premier, după ce a fost demis.

La ora 16:00 este programată o nouă întâlnire dintre PNL și PSD pentru continuarea negocierilor privind formarea unui nou guvern.

Biroul Executiv (BEx) al PNL a aprobat, marţi seara, propunerea privind rotaţia premierilor într-un viitor guvern cu PSD şi UDMR, condiţia liberalilor fiind ca primul prim-ministru să fie dat de PNL. După ședință, Florin Cîțu a spus că el este propunerea PNL pentru funcția de premier, dar dacă PSD se opune acestei variante, „vedem atunci, interesul PNL primează”.

„PNL nu a pus niciun fel de condiție pe numele propuse de PSD”, a adăugat Cîțu. „Propunerea noastră o să meargă apoi la președintele României, care are atributul constituțional. Încă vorbim de programul de guvernare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here