PSD a iniţiat un proiect de lege pentru acordarea unui stimulent de risc profesorilor

PSD a iniţiat un proiect de lege pentru acordarea unui stimulent de risc profesorilor. PSD vine în sprijinul cadrelor didactice, așa cum a făcut și pentru cadrele medicale expuse riscului de a se îmbolnăvi în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

ℹAstfel, printr-un proiect de lege depus în Parlament, PSD dorește să instituie un stimulent lunar de risc pentru profesori, cadrele didactice urmând să beneficieze de 2.000 de lei lunar.

Personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic ar urma să primească 1.500 de lei lunar.

De aceste stimulente vor beneficia şi cei care vor face cursurile fizic, la şcoală, dar şi cei care vor face cursurile online.

Guvernul a eşuat în a pune la dispoziţia dascălilor instrumentele necesare pentru începerea în siguranţă a anului şcolar, iar în regim de urgenţă dascălii, dar şi personalul auxiliar, au nevoie de aceste stimulente pentru a-şi achiziţiona acele rechizite de care au nevoie, pentru a asigura dezinfectanţii, măştile, cursuri de instruire pentru cei care fac pregătirea online şi alte cheltuieli.

Stimulentul de risc acordat ar urma să fie cuprins în baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale, contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuţiei asiguratorii pentru muncă.

Material realizat de Editura Realitatea Argeşeană SRL la comanda Partidului Social Democrat – organizaţia judeteană Argeş, CUI mandatar financiar 21200019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here