La Şcoala I.L. Caragiale din Piteşti a continuat şi marți protestul provocat de refuzul unor elevi de clasa a VII-a şi al părinţilor de a accepta un copil diagnosticat cu ADHD. A fost a doua zi în care elevii au refuzat să intre la cursuri şi au cerut, alături de părinţii lor, ca băiatul, pe care îl acuză că ar fi agresiv, să fie transferat la o altă şcoală. Conducerea instituţiei de învăţământ şi a Inspectoratului Şcolar spun că elevul poate fi integrat în comunitate. Până la găsirea unei soluţii, copiii care lipsesc de la ore vor primi absenţe.

Conducerea şcolii dezaprobă ferm protestul. „杁rebuie să-l integrăm, noi trebuie să-l primim la şcoală, să-l educăm. Drept urmare, orele s-au ţinut şi ieri şi azi şi s-au pus absenţe pentru elevii care nu au venit la ore”・a declarat Alin Vlad, directorul Şcolii nr. 16 din Piteşti.

La fiecare 10 absenţe nemotivate, copiilor li se va scădea un punct din nota la purtare. Acest lucru nu îi face însă pe părinţi să renunţe la demersul lor, chiar dacă riscă să piardă bursele.

Elevul respins de colegi merge deja la psiholog. Acesta consideră că, în momentul actual, copilul nu prezintă o întârziere în dezvoltarea mintală şi nici nu prezintă pericol social. În schimb, colegii de clasă spun că băiatul este agresiv cu ei, fizic şi verbal. Din păcate însă, psihologii consideră că respingerea de care are parte elevul este trăită cu multă tristeţe, cu multă agresivitate în interior, cu tensiune, cu sentimentul de nedreptate, ceea ce va înrăutăţii lucrurile, dezechilibrul său interior fiind astfel acutizat.

Inspectoratul şcolar a încercat să medieze conflictul, dar fără rezultat. Dumitru Tudosoiu, inspector general la ISJ Argeş  a declarat: „mă deranjează extrem de mult atitudinea pe care o imprimă părinţii către odraslele lor. Nu cred că este corect să-i înveţe pe copii să nu fie, responsabili, cuviincioşi, cu îngăduinţă faţă de colegul lor.”

Potrivit părinţilor, protestul elevilor de clasa a VII-a B a Şcolii nr. 16 din Piteşti împotriva colegului lor va continua.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI