Protest Sanitas în fața Prefecturii Argeș. Angajații cer Guvernului să respecte legea salarizării. Federaţia Sanitas a demarat azi o serie de acţiuni pentru susţinerea salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială, pe fondul apariţiei OUG nr. 226/2020, care prevede îngheţarea salariilor şi pensiilor în acest an.

Prima acțiune a fost pichetarea prefecturilor din întreaga ţara, în intervalul orar 12:00 – 13:00, de către organizaţiile Sanitas judeţene, solicitându-se totodată şi convocarea comisiilor de dialog social de la nivelul fiecărei prefecturi.

În fața Prefecturii Argeș  au fost prezenți azi, respectând distanțarea și normele de prevenire a răspândirii coronavirusului, peste 100 de angajați din sistemul de sănătate și asistență socială, în frunte cu președinta Sanitas Argeș, Doina Fănică.

Revendicările sindicaliștilor SANITAS

– respectarea legii 153/2017 privind creșterea anunală a salariilor de bază

– acordarea sporurilor la nivelul salariului de bază actual

– acordarea stimulentului de risc pentru personalul din Asistența Socială.

“Refuzul Guvernului de a respecta legea şi de a acorda salariile cuvenite pentru anul 2021 salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială reprezintă o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre aceştia îl depune zi de zi la locul de muncă, de mai bine de 11 luni. În aceste condiţii, Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS, întrunit astăzi, 5 ianuarie 2021, reprezentând peste 100.000 de membri de sindicat din unităţile sanitare, cele de asistenţă medico-socială şi cele de asistenţă socială, a analizat situaţia creată de apariţia OUG nr. 226/2020 şi a decis organizarea în următoarea perioadă a unei serii de acţiuni pentru susţinerea următoarelor revendicări: aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată; acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială”, se preciza în comunicatul federaţiei din data de 5 ianuarie 2020.

Comments

comments